onsdag 22 juni 2011

Midsommarpyssel


Så här års finns det hur mycket som helst att prova och upptäcka ute i naturen. Tänk alla kojor man kan bygga, så många vattenpölar att lägga båtar i och att blommor kan dofta så olika!

Men, ibland blir det lite väl mycket pölar... kanske kan det passa med lite pyssel under skyddande tak när den svenska sommaren strilar mer än vad den strålar?

Idag svänger vi ihop små midsommarstänger, av enkla blompinnar, lite lim och piprensare och någon slags bottenplatta - vi använde ett trähjul som bas. Pyttesmå blommor kan ni klippa i papper eller kanske slakta en lämplig ljusmanschett? När barn skapar blir det gärna dekorationer av allt möjligt som är fint, inga minimalister där inte!

Den lilla midsommarstången är förstås fin att ha på det dukade bordet, men jag gissar och hoppas att det finns små filurer som gärna leker med den också...

 Vi använde en piprensare för att surra ihop blompinnarna till ett kors. En liten avbitartång passar att knipsa av både pinnar och piprensare med. Men passar en vass tång för barn? Ha vuxenkoll så blir pysselstunden blir ett bra tillfälle att lära sig hantera ett sådant verktyg.

Inga kommentarer: