torsdag 16 februari 2012

Kan en hel värld få plats i en plastpåse?

Rebeccas värld blev magisk...

Vi gör ett försök. För Rebeccas egna värld av papper och kartong är alldeles nypysslad. Och utomhus snöar det ganska blött. När hon precis fått in sin värld i en påse, kommer jag på att jag glömt fota den! Jag fotar rakt in i påsen på hennes gröna värld, med en kanin som sticker upp huvudet ur en kulle. Påsens ränder bildar väl ett slags himlavalv? Vi kollar i kamerans lilla fönster, jodå, lite av en magisk ”Alice i underlandet” -look. En fin överraskning och bonuseffekt, tycker jag.

För i morse gjordes det ju ett helt dussin spännande världar av sportlovslediga barn i Mölnlycke kulturhus, på min workshop Bygg din egen värld. Några glimtar ser ni här, resten får ni föreställa er i fantasin, som Linneas Havsvärld eller Sebastians Rymdvärld

Det var faktiskt första gången jag var i Mölnlycke, men inte den sista - för 14 april kan ni göra egna bilderböcker där med mig. Men skynda att boka plats, bara en plats kvar!

I Kulturkatalogen kan du som är arrangör läsa mer om mina program där (sök på t.ex. Jonasson). Och jag har fler förslag, hör gärna av dig.

Vintervärld, gjord av Lova.

5 kommentarer:

Pia Johansson sa...

Jättehärlig påsvärld!

Ingela Jonasson sa...

Tackar & bockar å Rebeccas vägnar...

Linda sa...

Just!
Skall fota i påse nästa gång.
Magiskt är ordet.

Ingela Jonasson sa...

Linda: Ja, nu kommer definitivt jag att spana efter plastpåsar i olika mönster och färger att fota i...
Påsfota- ett nytt verb?

Kerstin LH sa...

"Gillar"