onsdag 31 oktober 2012

Deckarskägg och lösmustascher i Åmål

Är detta verkligen Josefin, Lina, Zahraa och Elena ...?

Zahraa söker spår.
Igår tog jag tåget till Åmål och träffade ännu fler höstlovslediga barn. Där blev det fullt tryck med energiska och påhittiga deltagare! Alla gjorde en hel uppsättning av mustascher i olika färger och former, som en liten garderob att välja ur. Och skägg förstås.

Var du inte på skäggverkstaden i Åmål, men blir sugen på att prova? Då kan du läsa i min nya bok Julpyssla tillsammans, på sidan 18-19 "Skägg till små tomtar".

Boken är ju helt ny, men en del bibliotek börjar redan få in den i sina hyllor. På Essunga bibliotek vet jag att den finns, de var snabbast i Sverige! Och i Åmål finns den förstås att låna nu.
Hör med ditt bibliotek om de kan ta hem boken, eller kanske kan du önska dig den i present ...

Till skäggen använde vi toupétejp, det är en dubbelhäftande tejp som är mer hudvänlig än vanlig. De som var med på verkstaden i Åmål kan bättra på klibbigheten i bibliotekets lånedisk - där finns det en rulle toupétejp nu!

Ni andra kan kolla på närmsta perukmakeri. På Göteborgs perukmakeri finns en fantastiskt hjälpsam farbror som kan skicka er en rulle på posten. Vi använde 12 mm, den kostar 59: (plus porto) och räcker till många skägg och mustascher. Kanske kan du dela på en rulle med en kompis?

Sanne gjorde det längsta skägget, helt klart!
Vips blev Josefin någon annan ...
Och Lina gjorde den bredaste mustaschen!
Elena går knappt att känna igen.


Inga kommentarer: