onsdag 30 januari 2013

Roligt och lättläst om Hugo, men ...Senaste tiden har det slukats böcker i en rasande fart här hemma. En del är ganska torra och aningen för vuxenpräktiga, enligt min smak. Men två jag gärna tipsar om är Hugo får en hund och Hugo och Holger. Skrivna av Oscar K. (sic!) och med bilder av Teddy Kristiansen. De böckerna har vi skrattat åt tillsammans, sjuåringen och jag.

Hugo är otroligt närsynt, faktiskt så illa som minus 32 på båda ögonen. I superkorta kapitel får vi följa hur Hugo skaffar en eeeh... hund. Tror han. Att hunden har en väääldigt lång nos, för att vara hund ser vi - men inte Hugo.

Dessa böcker är nästan perfekta, min invändning är att slutet i varje bok förstörs något av att det görs PR för nästa bok i serien, inbakat i berättelsen. Men trots den näriga slutklämmen, så vill vi ändå snart läsa Hugo och Holger går i skolan. Då kanske vi ska hoppa över sista sidan, en ovan tanke att tänka när det gäller böcker, eller hur?

Och som så ofta, kan jag allmänt sakna fler böcker där en flicka på ett självklart sätt får vara huvudperson eller hjälte, men återkommer snart om tips på sådana böcker. Kommentera gärna med era tips!

Inga kommentarer: