måndag 3 februari 2014

Vill ni ha mer färg och form i fönstren?


Visst blev det tomt i fönstren hemma, när adventsstjärnor och julens alla ljusstakar plockades ner? Tomt – och på samma gång utrymme för nya möjligheter.

Ett av våra köksfönster har liksom ropat på oss.
– Hitta på nå’t, hitta på nå´t …
Jag råkade se ett foto på en  stads skyline, det fick pysselpoletten att trilla ned! Så här är ett snabbt, enkelt och inte minst roligt sätt att pyssla med färg och göra en spännande siluett-bild.

Det blir en bild som förändras beroende på om det är ljust eller mörkt ute. Den är riktigt fin inifrån med motljus på dagen, och på kvällen syns stads-siluetten utifrån. En bonus är att den även funkar som skydd mot insyn.

Så här gjorde vi:
Ni behöver:
- kartong, gärna wellpapp på rulle
- silkespapper, ett ark eller fler
- sax
- limstift
- tejp

1. Vi klippte fram en enkel stadsbild i kartong. Vi använde wellpapp som går att rulla (30 cm bred) – den är stadig men ändå ganska lätt att klippa i.
Har ni inte sådan, prova med stadigt papper eller annan tunn kartong. Blanda gärna olika sorters kartong i t.ex. grå och bruna nyanser, kartong är snyggt! Eller måla husen eller ert landskap om ni vill.
2. Vi fäste ett- två ark silkespapper med limstift direkt på fönsterrutan.
3. Till sist tejpade vi fast kartongen i fönsterkarmen. Klart!

Vissa effekter kanske man inte har tänkt på i förväg, som t.ex. på hur den omgivande staden speglar sig i fönsterbilden när man fotar om kvällen ...Inga kommentarer: