onsdag 12 november 2014

Bokbyggeri


Idag några glimtar från hur det kan se ut när jag bygger böcker tillsammans med barn, de här bilderna är från Linnéstadens bibliotek som jag besökte nyligen med min skapande verkstad Bygg en bok.

Innan det blev böcker så tränade vi på att rita olika ansiktsuttryck, och njöt av den förvandling det innebär när ansikten får färg. Oj vad ett rött ansikte kan ser argt ut! Eller generat, med rodnande kinder ... Vi testade torrpastell, och jag anar att det kommer att stå "torrpastellkritor" på en och annan deltagares önskelista i jul ... Roligt att ni gillade det!En del av ansiktena blev sedan karaktärer i barnens berättelser. Miljöer klippte vi till i färgade och mönstrade papper och limmade, som collage - sida för sida växte historierna - och deltagarna. Att i förväg inte veta exakt vad det ska bli, men faktiskt ha en egen bok med sig efter ett par timmar, det är spännande det. Tack alla som deltog, vilka fantastiska berättelser ni gjorde!

I skrivande stund så vet jag åtminstone två tillfällen som det blir det mer bokverkstad med mig, på sportloven i Lysekil och i Åmål. Längtar!
Inga kommentarer: