söndag 5 november 2017

Skapande Förskola "Scenkonst i liten skala"Åh, vad roligt! I höst och under vintern ska jag ha ett Skapande Förskola-projekt, och träffa massor av förskolebarn och deras pedagoger. För Kulturrådet har i år utsett tio kommuner i Sverige till att vara pilotkommuner för nya satsningen Skapande Förskola - och jag ska alltså gästa en av de kommunerna, Ed. Att kommunen i fråga dessutom är den ort där jag växte upp gör det hela extra roligt.

Detta första år fanns det en inriktning mot Scenkonst, och vårt projekt kallar jag Scenkonst i liten skala. Barnen blir de som skapar scenkonst, på ett sätt som ligger nära den spontana och vardagliga leken., och framöver kan ta del av varandras verk.

Jag kommer att ha skapande verkstäder med barnen, där vi bygger olika karaktärer att ha som skådespelare i barnens egna berättelser. Du ska få kika lite här i bloggen på vad vi gör, så välkommen tillbaka hit igen.

Min förhoppning är att detta projekt blir en bra utgångspunkt för något som både barnen och pedagoger kan fortsätta arbeta med, sedan jag åkt därifrån.
Något att utveckla och ta med in i framtiden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Har du frågor om vad jag kan göra för olika Skapande Förskola-projekt, inom litteratur och berättande, scenkonst eller konst? Eller annat? Min bredd är stor och jag kan skräddarsy ett projekt för era behov
Maila mig gärna:
ingela_jonasson (at) hotmail.com


Inga kommentarer: