lördag 26 februari 2011

R som i roligt!

Meja har gjort en morot, Iris och hennes mamma pysslade isglassar.

Åh vad roligt att det kom så många pysselsugna barn och föräldrar idag. Och en farfar!  Det var H som i Hanna, D som i både Delila och David, L som i Leo, I som i Iris och M som i Meja och... ännu fler! Alla pysselbiljetterna gick åt! Vi målade egna bokstavsburkar tillsammans och gjorde saker att lägga i burkarna, skulpterade i trolldeg och klippte figurer i filt och ritade.

Jag hoppas de nya bokstavsdetektiverna fortsätter både att spana efter, och göra fler ord- eller bokstavssaker hemma. Och varför inte hitta på nya ord också? Det finns plats för fler! Kommentera gärna här nedan och berätta hur det går med ert samlande.

D var lite trixigt att komma på saker kring, tyckte Delila och hennes pappa. David gjorde en drake. Lite fler tips så här i efterhand: daggmask, docka, delfin, dromedar, dator, dass, Danmark - en liten flagga? Druvor, dörr eller varför inte en doft - kanske i form av parfym fångad på en bomullstuss?

Nästa pysselverkstad med mig, på just stadsbiblioteket i Göteborg är lördag 19 mars, då med start kl 14:30. Då gör vi lösmustascher och små skägg. Biljetter hämtas även då 30 min före start, på Barn & unga.

I Davids burk gömmer det sig en drake...
Höll draken sig lugn på kalaset sen?
Annas eller Klaras? Ett  burklock ligger på tork.

Inga kommentarer: