onsdag 6 november 2013

Rapport från en pysseldjungel!


Full rulle bland löv och limpistoler.

Äntligen hinner jag skriva om de senaste pysseluppdragen, och visa lite bilder. Här från pysseldjungeln i Partille. För i torsdags flyttade jag in i bland träden* i bibliotekets vinterträdgård, med min största pysselpackning. Tillsammans med mig kunde två fullteckande grupper med höstlovslediga barn bygga sin egen värld – på pizzakartonger – och ta för sig av materialbuffén jag hade packat upp. 

Personalen var så välkomnade, det är alltid skönt när jag är på ett (för mig) nytt ställe. Jag brukar i och för sig alltid träffa väldigt trevlig och engagerad personal när jag är ute på uppdrag. Men i Partille hade de också ett särskilt fint och välkomnande mottagande, inte bara gentemot mig   utan också mot barnen. De presenterade sig, sin verksamhet för barn och unga, och mig. Respekt.

Har du pysslat bland träd någon gång, inomhus? Det var första gången för mig. Roligt att det plötsligt föll ned löv över oss, och att vi ibland klev runt och över trädstammar* – samtidigt som några av oss byggde just träd med löv, grenar och stammar. Det blev också vulkaner, fotbollsmål, halloweenland, städer och en bondgård. Och en hel del till, spana in några världar på bilderna.

Ja vilka spännande, fiffiga och fina världar ni byggde! Tack för jag fick pyssla tillsammans med er. 

*Ja, träd och träd. Det var väl egentligen jätte-jätte-stora benjaminfikusar. Men med lite fantasi så ...

Detalj från Amandas höstvärld, med pumpa och spröda höstlöv.
Sebastian har två traktorer i sin bondgårdsvärld. Och en ko.
En vulkan står och mullrar i bakgrunden ...
Det fanns en spännande  igloo att krypa in i Agatons värld.
Daniels värld heter Lorax, och blandar sig fint med
världen utanför..

Inga kommentarer: