lördag 21 december 2013

Lucka 21: Leka "stapla julklappar"


En rolig lek som passar på juliga kalas av olika slag, som när det är glöggdags eller kanske på självaste julafton? Det behövs många små paket! Har ni byggklossar så är de perfekta att slå in som julklappar till den här leken, eller små tomlådor av olika slag. Det ska alltså inte vara någonting i paketen, eller möjligen något som ger lite tyngd. Men inga glasvaser!

Själva leken går ut på att i lag (eller en och en) stapla så många klappar som möjligt på tid, till exempel på 30 sekunder. Testa gärna i förväg vilken tid som kan vara lagom för just era paket, och hur svåra de är att stapla. En annan variant kan vara att stapla så högt som möjligt - på tid.

Till våra klappar använde vi vitt presentpapper, och ritade dit röda snören. Använd permanent tuschpenna om ni vill kunna rita på tejpen. Ni kan också använda riktiga snören istället för att rita, men då blir klapparna lite svårare att stapla.

En tomkartong utan lock klädde vi också in i papper, den kan bli plattform att bygga på - och förvaringslåda till alla småklapparna när leken vilar.

I Julkalender 2013 bloggar jag om pyssligt som passar särskilt bra i december. Och kanske ett och annat ur min bok Julpyssla tillsammans, som du kan beställa t.ex. här eller här, eller hitta på bibliotek i hela landet.

Inga kommentarer: