tisdag 12 april 2011

Pyssel på stranden

Hur rinner vatten på en ojämn yta?

Igår passade vi på att sluta lite tidigare från jobb och förskola, lilla H och jag. Solen sken ju så fint och lockande och vi har haft så mycket runt oss sista tiden.
Med extra tröjor, juice och en påse bullar från stans godaste bageri (Boulangerie Ducoin, som vi så turligt bor i närheten av) tog vi raskt bilen till en av våra favoritstränder, ja där som vi gjuter gips i sanden, i Pyssla tillsammans.

Vi hade inte planerat något särskilt, men med så mycket spännande material och förutsättningar runt omkring oss hade vi ändå fullt upp - på det där sköna, lediga sättet. Vi tycker ju om att göra...

Visar idag en radda bilder på en del av det vi gjorde, kanske något kan inspirera? Mest är det kanske en liten dokumentation av ett barns och en mammas lek några soliga timmar på en strand.

Naturen hade pysslat, vi hittade. Nya kompisen Sten - med ögon av havstulpaner. 


Nä, vi ristade inte ett stort H i klippan, det hade naturen själv fixat. Men att måla det med vatten och med en pensel av tång var roligt, tyckte både lilla H och jag.
Kan man göra geggamoja i en papperspåse? Att ha sand i den gick jättebra. Vatten också? Gissa...

Kommer ljus, kommer skugga - och skuggbilder. Känner ni igen Frihetsgudinnan? Nu med spade istället för fackla. Och klippan heter numera Frihetsberget, så ni vet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Du hade rätt, jag blev inspirerad! Hoppas på en uppföjare till din bok, Pyssla tillsammans för stora barn och "små" vuxna. Min dotter och jag har köpt kläder på loppis som vi tänkte sy om, ändra etc.

Ingela Jonasson sa...

Roligt att ni blev inspirerade Jonna!
Jag gör gärna en hel radda uppföljare till "Pyssla tillsammans", ämnet tycks outömligt -för alla åldrar.
Ändra kläder låter också roligt, känner ni till boken Do Redo - Konsten att slakta en tröja"?
http://www.doredo.se/display.aspx?tid=2&id=3
Kan vara något att läsa och testa i väntan på alla de där uppföljarna... ;-)
/ingela